Der er rigtig mange danskere, der har svært ved at få sovet ordentligt om natten. At man sover dårligt om natten, kan der være flere grunde til, men som regel er det forårsaget af en dårlig seng.

Dette får rigtig mange til at tro, at man er nødt til at købe sig en helt ny seng, hvis man føler, at man ikke sover godt. Selvom det kan være en løsning, er det dog ikke den eneste løsning.

I stedet for at købe dig en helt ny seng, kan du nemlig også blot vælge at skifte madras eller madrasser i sengen. I de fleste tilfælde er det nemlig tilstrækkeligt, hvis du har et mål om at forbedre din nattesøvn.

Især en bedre topmadras kan gøre underværker

Alt afhængigt af, hvilken seng du har, er der forskel på, om den består af en, to eller tre madraslag. Kun ganske få sover på en enkelt madras, hvorfor de fleste har enten en eller to madrasser.

Ønsker du at skifte ud i dine madrasser, fordi du ikke sover godt nok om natten, bør du starte med din topmadras. Det er nemlig det øverste madraslag, hvorfor det, at du skifter den med en bedre, kan gøre underværker for din nattesøvn.

Når du skal vælge en ny topmadras, er det meget vigtigt, at du husker, at du skal vælge ud fra dine egne krav og behov. Du skal derfor ikke blot vælge en vilkårlig topmadras, du tror vil være god for dig.

Skift ikke alle madrasser på én gang

Har du besluttet dig for, at du gerne vil skifte sengens madrasser, er det en god idé, at du ikke skifter dem alle på én gang. Det kan nemlig ikke udelukkes, at det vil være nok, at du blot skifter en enkelt af dem.

Som angivet herover, kan du med fordel starte med at skifte din topmadras. Hvis det ikke er til nogen hjælp, så kan du vælge at skifte din box- eller springmadras, da disse også kan have indvirkning på din søvn.

Har du f.eks. planer om at købe en ny madras 140×200 til din seng, så er det vigtigt, at denne vælges med afsæt i din vægt, dine præferencer ift. fasthed mv. Det er nemlig dette, der sikrer, at du kommer til at sove godt på den.

En madras kan godt blive for gammel

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der sandsynligvis er mange ting, som du hellere ville bruge dine penge på, end at købe nye madrasser.

Det ændrer dog ikke på, at det kan være nødvendigt, for madrasser kan faktisk godt blive for gamle. Både kerne, fjedre mv. bliver slidt med tiden, og derfor vil det på et tidspunkt være nødvendigt med en udskiftning.

Hvis du føler, at din seng gradvist er blevet dårligere at sove i, kan det være et tegn på, at dine madrasser er slidte. Hvis det er tilfældet, så er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at udskifte dem hurtigst muligt.

X