Springmadras – Find den rette springmadras i første forsøg

Springmadrassen er en god klassiker, som du ikke kan gå galt med. Når du skal vælge din nye springmadras, er det godt at være forberedt på de mange fordele og være opmærksom på, hvad det præcis er, du skal kigge efter for at få den rette springmadras med hjem i første forsøg.

Hvad er en springmadras?

En springmadras er en madras, der indeholder fjedre, som giver en god støtte, når du ligger på den. Udover fjedersystemet indeholder en springmadras desuden polstring og betræk, der gør den blød og behagelig. Der er mange fordele ved at anvende en springmadras, og udover at få støtte, kan du regne med at have en madras, der giver god ventilation og som har en lang levetid.

Fjedrene i springmadrassen er gode til at sørge for en mere ensartet fordeling af kropsvægten på madrassen, og det betyder, at du vil føle dig godt støttet, når du ligger på den. En springmadras er inddelt i komfortzoner, der indeholder fjedre af varierende tykkelse, der giver forskellig fasthed. Der er blødere områder til skuldre og hofter og fastere områder til nakke og lænd. Du vil altså opleve, at du ikke kommer til at føle, at dele af din krop får ekstra tryk, og du undgår altså at blive øm på områder som hofter og skuldre, der ofte bærer det meste af vægten, når du sover. Din rygsøjle holdes lige, så din søvn bliver god og behagelig.

Konstruktionen af springmadrasser er skabt med din komfort i tankerne. Den måde fjedrene er konstrueret på vil hjælpe med at skabe god luftcirkulation, hvilket gør din springmadras åndbar, så du ikke får det for varmt, når du sover. 

En anden god fordel ved at vælge en springmadras er, at du kan regne med at få en madras, der holder godt. Dette er blandt andet, fordi mange springmadrasser er skabt til at kunne vendes, så man kan sove på begge sider. Dette er i høj grad med til at forlænge levetiden på din springmadras, og det er derfor en rigtig god idé at huske at benytte dig at dette. Herudover kan springmadrasser typisk også anvendes på kontinental- og elevationssenge, og de er derfor anvendelige for flere mennesker og hjem.

Vælg den rette springmadras til dig

En god madras kan gøre hele forskellen, når det kommer til at få en god nats søvn. Her er det derfor vigtigt, at du har sat dig godt ind i, hvad det præcis er, du er på udkig efter og har behov for, så du ender med at få den rette springmadras med hjem. For at finde den bedste springmadras, der passer til dig og dine behov, er det godt at tage udgangspunkt i tre vigtige punkter; nemlig komforten, størrelsen og fastheden. Din springmadras skal helst være 10 cm længere end din krop, så du kan bevæge dig uden at dine fødder eller andre kropsdele kommer til at hænge ud over kanten. Herudover er din vægt og din personlige præferencer med til at bestemme, hvilken fasthed, der passer bedst. Vær desuden opmærksom på, at det ofte vil kræve lidt tilvænning, inden du begynder at opleve den helt perfekte, komfortable søvn.

X