Elevationsseng

Det er vigtigt for alle mennesker at få god søvn. Det kan en elevationsseng hjælpe dig med, da du kan regulere hovedgærdet og benenden, så det passer perfekt til den stillig du har behov for at ligge i.

Elevationsseng er blandt de tre hovedtyper af senge. Udover elevationssengen har vi en kontinentalseng og en boxmadras, som de mest almindelige senge i Danmark. Af de tre typer er det kun en elevationsseng, som kan eleveres.

Hvad skal man så holde øje med, når man skal købe en ny elevationsseng. Det undersøger vi nærmere i denne artikel.

En elevationsseng giver flere muligheder

I forhold til de andre sengetyper har du flere muligheder med en elevationsseng. Det er dog også typisk den seng der koster mest af de tre senge. Man kan sige, at du betaler for den ekstra luksus det er at kunne elevere hovedgærdet og benenden.

Elevationssenge har en tyk madras nederst og derover en topmadras. Det er topmadrassen du hæver og sænker, og det foregår ved hjælp af en motor. Motoren til en elevationsseng styres med en fjernbetjening, og det kan enten foregå med ledning eller trådløst.

Elevationssengen giver dig alle muligheder for at sidde mere op i sengen, hvis du skal se en film i sengen, eller hvis du eksempelvis bliver forkølet. Så anbefales det ofte, at man løfter hovedgærdet. Normalt skal man gøre dette med ekstra puder, men med en elevationsseng kan du bare løfte hovedgærdet.

Størrelser på elevationssenge

Elevationssenge findes i mange forskellige størrelser, som egentlig er de samme som du kan få andre senge i. En enkeltmandsseng som elevationsseng fås i 80×200, 90×200 og 90×210. 1,5 mandsseng som også kaldes queensize elevationsseng fås i 120×200, 140×200 og 160×200. Sidst men ikke mindst fås en dobbeltseng eller kingsize elevationsseng i størrelserne 180×200 eller 180×210.

Målene ovenfor er naturligvis angivet i centimeter. Først og fremmest skal du vide, hvor mange der skal sove i sengen. Er du alene eller er det til et par. Derefter skal du så vurdere, om det skal være den store, mellemste eller lille version efter hvor meget plads du har behov for.

3 forskellige fastheder på elevationsseng

De tre fastheds grader du kan vælge din elevationsseng i er let til medium, medium til fast eller fast til ekstra fast. Generelt kan man sige at din vægt har stor betydning for, hvilken fasthed der er bedst til din elevationsseng.

En let til medium fast madras passer bedst til personer med en vægt på 754 kg eller mindre. En medium til fast er bedst egnet til folk med en vægt mellem 75 og 95 kilo. Til sidst passer en fast til ekstra fast hårdhed til dig der vejer mere end 95.

Vælger du rigtig fasthedsgrad i madrassen i forhold til din vægt, så har du de bedste muligheder for at få en god søvn. Udover at sove bedre er det også bedst for din fysiologi at ligge i en madras med en hårdhed der passer til din kropstype.

Hvordan betjenes en elevationsseng?

Traditionelt har en elevationsseng været betjent med en fjernbetjening. De seneste år har teknologiens udvikling dog også åbnet op for en ny smart mulighed. Nu kan du nemlig også styre din elevationsseng gennem en app, hvis du vel at mærke har en nyere model af en vis kvalitet.

Appen er jo smart, men du er afhængig af at skulle have strøm på mobilen for at kunne styre elevationssengen. Det problem har du ikke med fjernbetjening. Fjernbetjeningen kan endvidere fås enten med ledning eller trådløst signal. Hvilken du gerne vil have kommer nok også an på, hvor meget du investerer i din nye elevationsseng.

Man kan godt få en billig elevationsseng af fin kvalitet. Det kommer også meget an på, hvor du køber. Billige elevationssenge fås enten ved at købe en elevationsseng på tilbud eller ved at købe en seng der ikke er af et dyrt mærke.

X