Skummadras – Hvordan vælger du rigtige skummadrasser?

Det kan være svært at vælge den helt rigtige skummadras. Om du har dårlig ryg eller bare generelt sover dårligt om natten, så er det vigtigt, at du har den helt rigtige madras at ligge på. Vi sover godt og vel en tredjedel af vores liv, og derfor har alle fortjent en god nattesøvn. Læs videre, hvis du vil finde den rigtige skummadras til dig.

Du lever efter, hvordan du sover. Sådan påstår de fleste søvneksperter. Hvis du får det forkerte ben ud af sengen om morgenen, kan det ødelægge resten af dagen for dig. Derfor er topmadrassen et helt afgørende tilbehør til din seng, hvis ikke det vigtigste. Det kan være topmadrassen, der afgør om du sover trygt og godt eller uroligt og dårligt.

En skummadras er en madras i sin egen ret, men samtidig en af de mest populære topmadrasser på markedet. Både som topmadras og som isoleret madras fås den i flere forskellige slags og kan derfor tilpasses dine søvnbehov. Hvis du f.eks. lider af dårlig ryg, så er der en skummadras til dig. Hvis du har det varmt om natten, og derfor har søvnproblemer, så kan en skummadras med en stor åndbarhed være en løsning.

Latex skummadras Mayan 80×200

Mayan latex skummadras er produceret med vulkaniserings metoden, hvilket betyder at madrassen formes indefra og udefter. Normalt foregår dette omvendt. Madrassen får i denne proces en speciel cellestruktur. Skummadrassen er mere elastisk end en almindelig madras.

Mayan lates skummadrasser er altid 100% organiske og CO2-neutal. Det betyder at du kan købe en Mayan og have god samvittighed i forhold til miljø og klima. Prøv Mayan i dag og blive overrasket over hvor lækker den er.

Du kan selvfølgelig vælge skummadrassen i alle de gængse mål.

Se prisen her

(Reklame)

Mayan Latex Skummadras 80x200

Ergonomisk skummadras fra Manis-H 90×190

Manis H har lavet denne ergonomiske skummadras, som har en riflet top profilering der giver god ergonomi. Madrassen har hvidt betræk som kan tages af og vaskes.

Skummadrassens mål er 190×90 cm og så er den 12 cm i højde eller tykkelse. Det betyder at det især er en skummadras der er velegnet til børnesenge, men den kan også bruges som en ekstra madras, der kan finde frem efter behov som eksempelvis gæsteseng.

Køb skummadras her

(Reklame)

Ergonomisk skummadras - 90x190x12 cm - Manis-h

90×200 Skummadras fra Hoppekids

Fin skummadras i størrelsen 90×200 cm. Skummadrassen har en tykkelse på 9 cm. Betrukket med øko-tex certificeret bomuld. Madrassens betræk har lynlås på 3 sider, så det er nemt at få skummadrassen ud, når betrækket skal vaskes.

Denne madras har en hårdhed på 155-190 newton. Tjek den ud, hvis du gerne vil have en god skummadras med lækkert øko bomuldsbetræk. Det er også en forholdsvis billig skummadras med en pris på omkring 6-700 kr.

Gå til forhandler her

(Reklame)

Skummadras 200x90x9 cm - Hoppekids

Luksus skummadras Viscotop fra Manis-H

Hvis du virkelig vil have en lækker skummadras i god kvalitet og lækre materialer, så er denne Viscotop fra Manis-H den bedste skummadras til dig. Prisen er lige under 2.000 kr. men du får virkelig meget for pengene. Madrassens Viscotop giver ekstra støtte og komfort.

Denne skummadras er god til børn i alle aldre og vægtklasser. Samtidig er den meget allergivenlig. Madrassen er både Økotex og Reach certificeret, og den indholder ingen farlige kemikalier eller uhensigtsmæssige tilsætningsstoffer.

Skummadrassens betræk er vaskbart. Vælg denne skummadras, hvis kun det bedste er godt nok til dit barn. Dansk produktion og dansk design i topklasse.

Køb lækker skummadras her

(Reklame)

Skummadras 200x90x12 cm, Viscotop - Manis-h

Køb en billig skummadras online

Hvis du vælger at købe din skummadras online kan der være mange penge at spare. Du kan naturligvis også være heldig at finde en billig skummadras i en butik, men her er du begrænset i udvalget. Du kan kun vælge mellem de skummadrasser der lige er på lager i butikken, og derfor kan du ikke være sikker på at finde en model der passer til dig.

Når du shopper online kan du tjekke udvalget ud på mange forskellige webshops på et øjeblik. Derfor kan så godt som altid finde en god og passende skummadras på udsalg eller tilbud. Søg bare på nettet efter skummadrasser, og så får præsenteret en lang række af online forhandlere. Så kan du tjekke prisen ved de forskellige webshops, og se om du kan finde den bedste skummadras til dig til en billig pris.

Udover tilbud og udsalg, så er der bare en helt anden konkurrence på nettet. Webshops ved godt at det er nemt at sammenligne priser og derfor har de også tit lave priser i forhold til i almindelige butikker. Konkurrencen er bare anderledes online, og det kan du udnytte som kunde.

Sådan vælger du skummadras eller topmadras til dårlig ryg

Hvis du har dårlig ryg er det særligt vigtigt, at du vælger en skummadras eller topmadras, der passer til netop din krop. Her er det faktisk bedst, at tager ud i en butik og prøver en masse forskellige madrasser. Så kan du finde den skummadras der passer bedst til dig. Det du skal være opmærksom på er at din lænderyg skal være lige, når du ligger på madrassen.

Derudover skal madrassen som altid have en fasthed, der passer med din vægt. Generelt kan man sige at du skal have fastere madras desto mere du vejer, da du så skal bruge mere fast støtte. Omvendt kan du vælge en mindre fast skummadras, hvis du ikke vejer meget.

Sidst men ikke mindst skal nævnes muligheden for at købe en ergonomisk skummadras. Det kan du eksempelvis finde i vores oversigt. Skummadrassen fra Manis-H har en riflet top-profilering, som optimerer ergonomien. Det er også en overvejelse værd, hvis du har dårlig ryg.

Hvilke størrelser kan du vælge mellem i skummadrasser?

Der er flere ting at tage højde for, når du skal finde en ny skummadras. Dels skal du have fundet en skummadras der i fasthed passer til din krop, så du får den optimale søvn. Derudover er der selvfølgelig prisen, som også har noget at sige. En skummadras er selvfølgelig ikke så stor en investering som en helt ny seng, men hvis man kan spare lidt er det altid værd at tage med.

Du skal dog også huske at finde den rigtige størrelse. Skummadrasser kommer i en række standardmål. Hvis du har et særligt behov kan du dog også nogle steder bestille en skummadras på mål. Her skal du dog være opmærksom på, at din returret kan bortfalde, hvis du bestiller en skummadras på mål, da det så er at betragte som en specialfremstilling.

Herunder finder du en oversigt over de mest almindelige mål til skummadrasser.

  • 70×200 cm.
  • 80×200 cm.
  • 90×200 cm.
  • 120×200 cm.
  • 140×200 cm.
  • 180×200 cm.

Hvis du skal bruge din skummadras som topmadras giver målene selvfølgelig sig selv. Ellers må du finde ud af, hvilke mål du skal bruge. Skal det være en skummadras til kravlegård skal de have samme specifikke mål. Skal det bare være en løs madras til gæsteseng, der kan finde frem i ny og næ, kan du bare vælge en enkeltseng størrelse.

Vælg skummadras efter søvnen

Der findes helt almindelige skummadrasser i purskum. De fås i forskellige kvaliteter og fastheder, og her handler det i høj grad om smag og behag. Hvis du sover godt i forvejen, så er det værd at overveje en skummadras med purskum. 

Koldskum giver derimod en skummadras med større fleksibilitet og elasticitet. Det betyder, at den holder til mere vægt og tilpasser kroppen bedre. Bæreevnen støtter kroppen på bedst mulige vis og har derudover en rigtig lang levetid. 

Memory-skum er som navnet antyder også et fleksibelt materiale, der nøjagtigt tilpasser din skummadras til kroppens former. Hvis du lider af smerter i muskler og led, så er det et godt og sundt valg, da en madras med memory-skum aflaster kroppen, de steder det gør ondt.

Hvis du sover dårligt om natten, fordi du har det varmt, så kan latex-skum være en mulighed for dig. Det er nogle af de mest avancerede madrasser på markedet, men ideen er enkel. Det er et støttende naturmateriale med en høj grad af åndbarhed, det vil sige, at luften bedre cirkulerer, når du sover. På den måde føles den køligere end de andre topmadrasser.

Sov godt om natten med den rigtige skummadras

Søvnen er vigtig for, hvordan du lever dit liv. Sover du dårligt om natten, går det både udover dit professionelle som dit private liv. Det kan være afgørende for, om du har det fornødne overskud i hverdagen til at leve dit liv, som du gerne vil. Derfor kan en skummadras helt enkelt ændre dine søvnvaner og derfor også dit liv.

Med den helt rigtige skummadras kan du igen få den søde og gode nattesøvn, som du har savnet. Du står op om morgenen med en helt anden energi, og du føler straks mere overskud i hverdagen. Med den rigtige skummadras er det slut med søvnløse nætter, hvor du ligger og vender dig forgæves. Med den rigtige skummadras kan du sove godt hver nat langt om længe.

Køb en skummadras med betræk og gør det nemt for dig selv

Det er lidt forskelligt om skummadrasser sælges med eller uden betræk. Her er der ingen tvivl om, at den nemmeste løsning for dig selv er at købe med betræk. Så slipper du for at finde et andet betræk selv. Hvis du har planer om at sy et betræk til skummadrassen skal du også ramme præcis på målet for at betrækket ikke kommer til at sidde løst.

Omvendt kan du selvfølgelig spare lidt penge ved at købe uden betræk. En skummadras uden madras kan købes meget billigt hos diverse webshops. Tjek eventuelt de skummadrasser vi præsenterer her ovenfor. Der kan du både finde med og uden betræk, og så kan du selv sammenligne prisen. Når du sammenligner prisen skal du selvfølgelig huske at tage højde for, at der også er forskel i pris efter hvilket mål skummadrassen har. Typisk kan du hos forhandleren så ændre i mål efter behov.

X