Boxmadras – Guide til valg af boksmadras og alt du skal vide inden du køber

Søvn er alfa og omega for vores daglige velvære, og det har en stor betydning for både vores humør og overskud, hvordan vi har sovet om natten. Kort sagt er søvn enormt vigtig for, hvordan vågne timer bliver. Derfor skal du også investere i en boksmadras, som sørger for, at din søvnkomfort er i top, så du vågner frisk og udhvilet og klar til dagens strabadser.

Og hvordan vælger du så den helt rigtige boxmadras? Det og hvad du skal overveje inden køb, ser vi nærmere på i vores guide herunder.

Hvorfor er det en fordel at købe boxmadras?

En boxmadras har generelt en meget bedre luftgennemstrømning end mange andre madrasser, og derfor er en boksmadras rigtigt god, hvis du for eksempel har tendens til at få det lidt varmt om natten. 

Desuden er en boksmadras et godt bud på en alsidig løsning, idet den både kan fungere som primær madras i din seng og som en bund i en løsning med en kontinentalseng.

Boxmadrasser fås imidlertid med vidt forskellig støtte og i vidt forskellige størrelser, og priserne rangerer fra den billige ende og op til meget dyre. 

Og så bør du altid købe din boxmadras online. Køber du desuden din nye boksmadras online, kan du nemlig meget nemt sammenligne priser, finde gode tilbud og gennemgå diverse test for at finde den bedste til dit behov. Og så slipper du i øvrigt for at skulle transportere en tung boxmadras hjem.

Boksmadras giver rigtig støtte til kroppen

Din boksmadras skal give dig den rigtige støtte til hele kroppen, herunder primært dit hoved, dine skuldre, din nakke, dine hofter og din rygsøjle. Alle disse led skal have en position, når du ligger på boxmadrassen, så al muskulatur i kroppen er fuldstændigt afslappet. Alternativet kan nemlig være smerter og afbrudt søvn. 

Faktisk er dette punkt det allervigtigste at være opmærksom på, når du køber ny boxmadras. Hvis du ender med en løsning, der ikke støtter kroppen optimalt, kan du skade kroppen fysisk, fordi den bliver udsat for tryk.

Sørg derfor for at teste flere boxmadrasser i en fysisk butik, før du køber – du kan herefter altid benytte dig af en billig mulighed online. Du tester det nemmest ved at lægge dig på ryggen, og hvis du kan mærke et hulrum under din lænd, betyder det, at din ryg og læn ikke får det korrekte og optimale støtte. Lægger du dig på siden, skal din talje, hofte og skuldre støttes. 

Den rigtige størrelse og hårdhed

Udover rigtig støtte til kroppen skal du også have fokus på at vælge den rigtige størrelse på din nye boxmadras. 

Generelt siger man, at hver person har brug for 90 cm i bredden, ligesom din seng skal være minimum 20 cm længere end dig. Det afhænger således naturligvis af din højde, men også af hvordan du sover om natten. Sover du uroligt, har du brug for mere plads, og det samme er tilfældet, hvis du generelt fylder meget om natten. Boxmadrassens hårdhed afhænger helt og holdent af din kropsform, vægt, højde og sovestilling. Den magiske grænse lyder på en kropsvægt på 75 kg. Vejer du under 75 kg., bør du gå efter en mellemhårdt eller lidt blødere boxmadras. Vejer du mere end 75 kg., bør du gå efter en hård boxmadras.

X