Tilbehør til senge

Der er masser af tilbehør som man kan få til sin seng der vil gøre sengen mere komfortabel eller indretningen på soveværelset mere komplet. Her kan du læse mere om tilbehør til senge og hvilke funktion det kan have, for din søvn og for dit soveværelse. 

Sengemeder og sengeben 

Det er luksuriøst at have en høj seng, det er også en af grunderne til, at kontinentalsenge er blevet så populære. En høj seng giver den hotelværelsefølelse, der er ideel til et lækkert soveværelse. Hvis du har en boxmadras, er der nogle ting du kan gøre, for at gøre din seng højere og lækrere. 

En god løsning er sengemeder og sengeben. Sengemeder er gerne lavet af tre, der man har to sengemeder til en seng. Dette kan give sengen lidt højde, og give en stabil base for sengen. Sengeben er en anden god løsning, der giver muligheden for et lidt højere seng. Her kan du tit vælge længden på sengebenene, og dermed få en højere seng, som det også er nemt at rengøre under. At have en seng på sengemeder eller sengeben, giver luft på en helt anden måde, end med en seng der står direkte på gulvet. 

Hvis du ønsker at sengen skal være endnu højere, kan du supplere med en topmadras og eventuelt også en rullemadras. Det giver ikke kun mere komfort, men også en mere luksuriøs feel til din seng. 

Sengeborde

Sengeborde kan også i stor grad være med til at samle soveværelset. Hvilke sengeborde man vælger har meget at sige for helhedsindtrykket af soveværelset. Man kan for eksempel vælge at købe sengeborde der matcher sengen perfekt, og på den måde skabe en helhed, men man kan også vælge, at købe sengeborde i et helt andet look, som et statementpiece. De seneste år har det også været meget populært at købe brugte eller antikke sengeborde, som man så beholder som de er, eller selv moderniserer. 

Sengeborde er også praktiske. Sengeborde med opbevaring er perfekte til at have de ting du gerne vil have nær din seng. En bog, måske, håndcreme, øjendråber og et vækkeur. Det giver mange muligheder. Et sengebord er også perfekt til at stille et glas vand og lægge sin mobiltelefon på, når man skal sove. Mange benytter også sengeborde til at gøre endnu mere ud af interiøret, ved at stille nogle flotte lamper. 

Sengegavl 

En sengegavl kan være et smykke i soveværelset. Du kan få sengegavle i alle mulige forskellige afskygninger, og der er rig mulighed for at binde rummet sammen med en sengegavl. Med senge gavlen kan man tage op referencer fra soveværelsesindretningen generelt og skabe et tydeligere udtryk. En sengegavl kan være helt plain eller mere dekorativ. Der er uendelige muligheder, og de vil alle sammen gøre en stor forskel i dit soveværelse. En sengegavl gør også din seng mere til et fokuspunkt i værelset og bidrager til at skabe en helhed. Hvad med at placere sengen midt i rummet og lade sengen være midtpunktet? Den behøver ikke at gemmes væk i et hjørne. Tænk på hvordan senge er placeret i hotelværelser, der er det næsten altid en smuk, høj seng med sengegavl placeret næsten midt i rummet.Tilbehør til senge kan være prikken over i-et i et smukt soveværelse, og det kan være med til at opgradere et soveværelse betragteligt fra gennemsnitlig – til velfungerende og smukt. Der er mange sjove ting man kan gøre med tilbehør til senge der kan bidrage til at skabe en god helhed. En del tilbehør har også praktiske funktioner i tillæg til æstetiske, så der er rig mulighed for, at få en smukt soveværelseindretning, til at hænge sammen med godt tilbehør.

X