Madrasser – Sådan vælger du den bedste madras til dit behov

Hvad er en madras? Det korte svar er, at det et blødt underlag, som man kan sove på. Herfra stikker det så i alle mulige retninger. En madras er nemlig ikke bare en madras. Du kan få en boxmadras, som nærmest er en seng i sig selv. Du kan også få en springmadras, som er en del sengen. Hvis du har gæster på besøg, eller bare har brug for en praktisk og pladsbesparende seng til børneværelset, så skal du købe en foldemadras.

Her har vi blot nævnt nogle få typer af madrasser. I denne artikel vil vi guide dig til at finde frem til den madras du lige har brug for. Det gør vi ved at gennemgå en lang række af forskellige madrasser på markedet, hvor vi ser nærmere på hvad de enkelte madrasser kan bruges til og hvilke særlige kvaliteter de har.

Undervejs præsenterer vi også forslag til madrasser, som du kan købe ved danske webshops. Vi prioriterer billig pris og troværdige webshops samt selvfølgelig også kvalitet. På den måde sikres du et godt køb, hvis du handler efter vores anbefalinger. Det skal nævnes med det samme, at vi kan få en kommission, hvis du køber en madras online hos en af vores samarbejdspartnere. Det hjælper med at holde Madrassnedkeren kørende.

Emma Madras bedst i test ved Testfakta

Emma Madras er blevet kåret som bedste madras af Testfakta. Derfor er du sikret lækker og prisvindende komfort. Fokus har lagt på at skabe en madras der giver helt optimal trykaflastning under søvn og maksimal komfort.

Madrassen består af forskellige lag af skum. Øverst har Emma madrassen Airgocell skum og herefter kommer et lag viskoelastisk skum. Til sidst afrundes med et lag HRX-skum. Betrækket er lavet i polyester og spandex. Det er nemt aftageligt og vaskbart.

Emma Madras skal bare prøves. Du får 10 års garanti og ikke mindre end 100 dages prøvetid. Hvad venter du på?

Køb testvindende madras her

(Reklame)

Emma Madras 70x200

Billig madras fra Bedre Nætter med 100 dages prøvetid og garanti

Bedre Nætter er en hurtigt fremadstormende dansk sengewebshop med fokus på god kundeservice, top kvalitet og billige priser. Du kan altid finde en billig madras ved Bedre Nætter, om det så er en madras på tilbud eller webshoppens faste lave pris. Tjek Bedre Nætter anmeldelser på Trustpilot. Så kan du hurtigt se, at du har at gøre med en seriøs webshops der behandler alle kunder med største ordentlighed.

Udvalget er stort, og du kan klikke dig ind herunder på netop den type madras og efter det mål du skal bruge. Hvis du hellere vil søge efter madrasser mere bredt, så klik dig ind på den grønne knap der viser dig hele det store udvalg fra Bedre Nætter. Du kan også vælge at købe din madras på specialmål.

Boxmadrasser

Springmadrasser

Topmadrasser

Skummadrasser

Se alt fra Bedre Nætter her

(Reklame)

Bedre Nætter

Vælg en madras der er bedst i test i Danmark 2020

Søvn er alfa og omega for dit energiniveau og overskud, og du kan helt sikkert tydeligt mærke forskel på dagene, afhængig af om du har sovet godt eller dårligt. Og din madras er helt uden tvivl én af de vigtigste forudsætninger for en god søvn. 

Det kan imidlertid være en udfordring at vælge den helt rigtige madras. Derfor kan det betale sig at gøre sig umage med at finde den madras der passer bedst til dig. Vi anbefaler to muligheder. Den ene er at undersøge hvilke madrasser der klarer sig bedst i test. Vi præsenterer eksempelvis en testvinder i form af Emma Madras her på siden.

Hold øje med uafhængige tests, hvor testresultatet ikke påvirkes af økonomiske interesser. Et godt bud er Tænk, som laver grundige og udførlige tests af mange forskellige typer af produkter. Hvis du finder en Tænk test af madrasser kan du stole på resultatet. Resultaterne præsenteres oftest med forskellige parametre såsom bedste til prisen eller højeste kvalitet.

Den anden gode mulighed er at finde god information her på Madrassnederen. Hvis det lige er madrasser du søger, så læs med herunder, hvor du får en men udførlig guide til de ting, du skal have fokus på, når du køber ny madrasse.

Hvilken madras skal du vælge, og hvor skal du købe den?

Der findes mange forskellige typer af madrasser, og valget afhænger dels af præference og dels af komfort. Det allervigtigste er, at du finder den madras, som du føler vil give dig den allerbedste sovekomfort. 

En skummadras er et godt bud på en madras, der former sig efter din krop, og som dermed giver rigtigt god støtte. Skummadrasser kan indeholde både memoryskum og latexskum, og valget kan blive afgørende for komfort. Latex virker kølende og er godt for dig, der har det lidt varmt om natten. Memoryskum giver derimod god støtte til de områder, som ofte har brug for mere støtte, herunder nakke, lænd og skuldre.

En boxmadras er et andet godt bud på en god madras. Her får du god luftgennemstrømning, hvilket også er en fordel, hvis du har det varmt om natten.

Når du skal på jagt efter en god madras, så gør det online. Her kan du gennemgå den ene test efter den anden og finde den bedste til dit behov, men du har også mulighed for at sammenligne priser og dermed finde de billige tilbud. 

Madras til campingvogn på specialmål

En madras til campingvogn er lidt en niche indenfor madrasser. Det vigtiste kriterie her er ofte størrelsen, da madrassen skal passe til netop din campingvogn. Der findes utroligt mange forskellige størrelser og netop derfor er madrasser til campingvogn et produkt, hvor du er ret afhængig af kunne købe en madras i specialmål.

Især en webshop som Sengefabriksudsalg har et stort udvalg af madrasser på specialmål. Her kan du finde alt fra boxmadras og springmadras til topmadras i specialmål.

Køb billig madras på specialmål her ved Sengefabriksudsalg (reklamelink)

Det er selvfølgelig ikke kun når det gælder en madras til campingvogn, hvor du skal bruge madras på specialmål. Det kan blive nødvendigt i mange situationer. Hvis din seng i forvejen er lavet i specialmål, så bliver din madras selvfølgelig også nødt til at være det. Ellers passer sengen og madrassen jo ikke sammen. Så er det bare at håbe, at der findes en madrasfabrik der laver lige den type af madrasser, som du skal bruge i specialmål.

Køb billige madrasser online på tilbud

Hvis du vil spare penge, så led efter madrasser online. Du kan hurtigt sammenligne priser fra mange forskellige senge webshops, når du handler på nettet og derfor har du også bedre mulighed for at finde tilbud og udsalg på den model, du søger.

Det har du ikke samme lethed ved, hvis du for eksempel står i en sengebutik i Værløse eller Odder, og der er langt til nærmeste alternative sengeforhandler. Det er selvfølgelig en anden sag, hvis du står i Århus. Så er andre madrasforhandlere sikkert ikke så langt væk igen.

Det er en god ide at udnytte mulighederne for at sammenligne priser på nettet i dag. Om du søger en springmadras eller skummadras, så tag et kig på prissammenligningssider. Det giver dig meget bedre muligheder for at købe madrassen til den bedste pris.

I den virkelige verden skal du holde øje med outlet og udsalg. Når gamle modeller skal skiftes ud med nye og bedre madrasser, så sænkes priser på de gamle. Det er ikke urealistisk at købe en madras til halv pris eller mere. Nogle steder kan du få helt op til 60% eller 70% rabat. Man skal huske på, at selvom en madras er billig er den ikke nødvendigvis dårlig. Det kan bare være en madras der ikke er allenyeste model, men kvaliteten har hele tiden været den samme som da netop denne madras var en nyhed. Du skal derfor ikke være bange for at gå efter billige madrasser.

Specielle madrasser til særlige typer senge

Nogle senge kræver at du har en særlig type madras. Foldemadrasser giver sig selv, da det altid er skum. En elevationsseng er et andet eksempel på en type seng, hvor det ikke er helt lige meget, hvilken type madras du vælger. Valget er dog ikke så snævert som man kunne tro.

Til en elevationsseng skal du bruge en springmadras. Det er altid springmadrasser du finder på elevationssenge. Derudover kan du vælge frit. Det er altså ingen begrænsninger i forhold til materiale, når du skal finde en madras til din elevationsseng. Et populært valg af materiale til en elevationsseng er latex. En latex madras er bedre til regulering af temperatur, og det giver dig en mere behagelig og rolig søvn.

Normalt når du køber en elevationsseng er det hele selvfølgelig med. Hvis du skal købe ny madras til din seng skal du altid huske at tage højde for målene. Du skal finde en springmadras på det mål der passer til din seng. Det giver lidt sig selv, men det sker altså at nogen kommer til at vælge forkerte mål på springmadrasser. Det er en ærgerlig situation at stå i.

Sover du fast sammen med en partner?

Hvis du sover fast sammen med et andet menneske, er det en rigtigt god idé at købe to forskellige madrasser. Den madras, der er rigtig for dig, er ikke nødvendigvis rigtig for din partner. Køber I to, er I sikre på at få den helt rigtige madras til jer begge.

Hvis I ikke orker revnen mellem to madrasser, kan I tilføje en topmadras, der dækker hullet.

Madras med korrekt støtte til kroppen

Formålet med en god madras er at give din krop den optimale støtte. Alle dine muskler i kroppen skal kunne være fuldstændigt afslappede, når du ligger ned. Kropsstøtten i madrassen er det allervigtigste fokusområde, når du skal købe madras. Det kan nemlig skade din krop på den lange bane, hvis den udsættes for tryk eller ikke støttes optimalt, når du ligger ned.

Størrelse og hårdhed på madrassen

Det er en myte, at din madras skal være så hård som mulig. Det afhænger nemlig helt af din kropsform, herunder vægt og højde, samt den stilling du foretrækker at sove i. Vejer du under 75 kg., kan du med fordel gå efter en middelhård eller lidt blødere model, hvorimod hvis du vejer mere end 75 kg., bør du gå efter en hård madras. Størrelsen på din afhænger ligeledes særligt af din højde, og tommelfingerreglen siger, at du skal have minimum 90 cm i bredden at boltre dig på (eller mere, hvis du bevæger dig meget om natten), ligesom madrassen helst skal være minimum 20 cm længere end dig.

X