Leder du efter en personlig gave eller blot en måde, at gøre dit soveværelse endnu mere unikt på? Det kan være at et fototæppe er lige, hvad du går og leder efter. Med dine egne fotos fra dit eget fotobibliotek kan du designe og dekorere et sengetæppe med gode minder i form af billeder. Der findes mange forskellige muligheder for, hvordan man kan designe sit sengetæppe. Vælg blandt andet mellem tekstur, størrelse, antal fotos samt tæppets formål. 

Et fototæppe er for dig, der ønsker at overraske en god ven med fælles minder eller hvis du ønsker at gøre dit soveværelse helt unik og personligt. Et fototæppe lader dig slippe kreativiteten løs, så du let kan skabe en ønsket stemning og atmosfære i soveværelset alt efter, hvordan du vælger at dekorere tæppet. Et fototæppe emmer af personlighed og kan let forstærke hjemmet hyggelige atmosfære, hvis det er, hvad du ønsker. Ved blot at opgradere sengetæppet og give det et nyt look, kan det let forandre hele dit værelses stemning. 

Forskellige slags tæpper 

Seng: Unsplash

Når du skal lave dit eget fototæppe, er der mulighed for fuldstændig at slippe kreativiteten løs og gå amok med både farver, størrelser, forskellige designs samt tæppets tekstur. Der er nemlig frit valg på alle hylder, når designprocessen starter. Du kan vælge mellem fire forskellige typer af tæpper til at starte med. Det lidt billigere polar tæppe, der trods prisen leverer både billede og materiale i høj kvalitet. Et baby tæppe, er til familien med yngre børn. Tæppet er ekstra blødt, for at passe til babyens sarte hud og er desuden også at få i særligt små størrelser. 

Der er også mulighed for at kigge ud af soveværelsets rammer, hvis man vælger det populære picnic tæppe med runde hjørner. Picnic tæppet er til familien, der elsker at tage i parken eller skoven med børnene. Slutteligt er der det meget unikke tæppe med ærmer. Ligesom en stor kjole, kan du nu sidde svøbt i tæppets bløde stof samt alle de billeder, der er blevet valgt til at dekorere tæppet med. 

Sådan laver du et fototæppe 

Efter at have valgt hvilken model dit tæppe skal være, kan du nu yderligere vælge størrelser på tæppet. Herefter kan du lege med både farver og antal billeder for at skabe det ønskede udtryk gennem et unikt design. Ved selv at designe tæppet kan du let få det til at passe ind i en ønsket stemning eller farvebilledet, hvis dit hjem har en rød tråd, du ønsker er holde fast i. Du kan også prøve noget helt nyt og søge ned ad nye veje. Der findes mange forskellige typer af designs, så du har god mulighed for at finde noget, der passer til din smag. 

Der vil også i nogle tilfælde være mulighed for at tilføje en tekst eller et lille citat til tæppet, hvis du ønsker dette. Du kan også vælge at skrive navn på tæppet, så du sikrer dig, at det ikke blive væk, hvis du eksempelvis ønsker at tage det med på picnic eller andre steder uden for hjemmets trygge rammer.  

X