Du kan forøge både dit velvære og din produktivitet ved at investere i en god kontorstol. En ny undersøgelse har vist, at kontorarbejdere i gennemsnit sidder ned 7-8 timer om dagen. Samtidig har en rapport fra Danmarks Statistik fra 2010 viser, at hele 42,6 pct. af alle danskere har eller har haft lænderygssmerter. Med nedlukninger og hjemmearbejde er det en god anledning til at investere i en ny kontorstol. Hjemmearbejdet har for mange danskere været en øjenåbner, for det er ikke alle der har et decideret hjemmekontor eller blot en kontorstol, som man kan sidde på i flere timer ad gangen.

Vi giver tre råd til at vælge den bedste kontorstol nedenfor, så du er klædt på til at finde den bedste kontorstol.

Kig efter tests på nettet

Der findes et væld af test online af kontorstole. I testene er kontorstolene blevet gennemtestet og gennemset for øvrige kundeanmeldelser. Således kan det være en god idé at søge nettet igennem for troværdige og fyldestgørende test af kontorstole. For eksempel kan du finde denne test af kontorstole fra Primabolig.dk, som giver et overblik over kundeanmeldelser af udvalgte kontorstole samt råd til at vurdere, hvilke parametre man bør have in mente, når man køber en ny kontorstol. Nogle af testene tilbyder også pristjek af kontorstole, så du får den bedste pris til en given model. Det er således værd at overveje at købe sin kontorstol online, da man derved kan danne sig et overblik over, hvad andre forbrugere siger om en given model.

Undersøg kontorstolens indstillingsmuligheder

Man kan fristes til at tro, at en kontorstol blot er en kontorstol. Men det er langt fra tilfældet. Udover de æstetiske forskelle varierer kontorstole også i forhold til hvilke funktioner de har. Følgende er nogle funktioner, som er med til at kunne indstille kontorstolen perfekt til din krop. Du kan overveje, hvilke funktioner der er ’nice-to-have’ og ’need-to-have’ i dit tilfælde:

  • Sædehøjden skal kunne indstilles
  • Sædedybden skal kunne justeres og må ikke strække mere ud en 75% af lårets længde
  • Sædet på stolen skal kunne indstilles skråt – både nedad og fremad
  • Polstringen på sædet skal være afrundet og nedadbøjet ved kanten. På den måde vil du ikke opleve manglende blodtilførsel i benene
  • Ryglæn og sæde skal kunne indstilles hver for sig – på den måde kan stolen tilpasse sig din krop bedst muligt
  • Ryglænet skal kunne indstilles, så det passer til lænets svaj i ryggen
  • Hvis din kontorstol har armlæn, skal disse kunne indstilles i henholdsvis bredde og højde
  • Polsteringen på sædet må ikke kunne glide
  • En god kontorstol bør som udgangspunkt have fem ben – på den måde opnås optimal stabilitet

Overvej en ergonomisk kontorstol

En ergonomisk kontorstol er grundlæggende en kontorstol, som kan justeres i henhold til din krop og arbejdsposition. Hvis du sidder mange timer foran computeren og arbejder, er det værd at overveje en ergonomisk kontorstol. Det er ikke alle ergonomiske kontorstole, som er lige pæne, og med mange modeller vil man gå på kompromis med kontorstolens udseende for at få flere indstillingsmuligheder. Der findes dog adskillige modeller, som giver mulighed for adskillige indstillingsmuligheder.

X