Dette indhold er sponsoreret

Har du lige købt ny seng, og vil du gerne have, at den får den længste levetid muligt, så er det vigtigt, at du vedligeholder den i hverdagen. Her er der ikke kun tale om, at du gør sengen ren, og at du støvsuger den for støv og krummer, men i stedet er der tale om en mere gennemgående vedligeholdelse. Nedenfor kan du læse tre gode råd, som du kan vælge at følge, når du skal vedligeholde din seng, og står du nu og overvejer, om du skal købe en nu, så kan du finde dansk produceret senge lige her

Undgå at belaste madrassen på et sted

Hvis du gerne vil vedligeholde din seng i hverdagen, så er det vigtigt, at du undgår at belaste den for meget på et sted. Dette vil gøre, at madrassen bliver skæv, og det vil til sidst begynde at ødelægge de forskellige materialer, som madrassen er opbygget af. Derfor er det en god ide, at du husker at benytte den anden side af sengen, hvis du sover alene, eller du kan vælge at sove i midten af sengen, hvis de to sider er blevet lidt for nedslidte. Dette vil gøre underværker for din madras i hverdagen. 

Vend din madras 

Derudover er det vigtigt, at du vender din madras. Dette er vigtigt, da du på denne måde får brugt hele madrassen, og den side du normalt sover på har en mulighed for at tørre efter sved og damp, og den anden side af madrassen kan blive brugt, så der ikke opstår ujævnheder i madrassen. Det er ikke svært at vende madrassen selv, og det behøves ikke at blive gjort tit. Det er nok at vende din madras hver tredje måned, og så er du på den sikre side. Når du husker dette, så giver du din madras en længere levetid, og du behøver ikke at købe en ny madras lige med det samme. 

Hold madrassen så tør som muligt 

Til slut er det vigtigt, at du holder din madras så tør som muligt. Dette er både ved at have vinduet lukket om natten, og det er ved at undgå fugt i sengen. Når en madras bliver våd, så kan det tage tid for den at blive tør igen, og derfor er det vigtigt, at skulle din madras blive udsat for fugt eller blive decideret våd, så er det nødvendigt, at den tørrer helt færdig, inden du benytter den igen. Dette kan du gøre ved at skrue temperaturen op i rummet, så den tørre så hurtigt som muligt, så du igen kan få en god nattesøvn.

X