Dette indhold er sponsoreret

Dundynen holder dig varm på kolde vinternætter. Derfor kan man påstå, at den er et af de vigtigste tekstiler i hjemmet. Det er vigtigt at sørge for at købe en dyne af god kvalitet og pleje den ordentligt. Se de bedste dyner i test, hvis du ønsker at få den bedste kvalitet.

En dundyne kan holde i mange år, men kun hvis den bliver behandlet ordentligt. Her får du nogle tips til, hvordan du vasker og plejer din dundyne, så den holder sig flot:

Dundynen skal vaskes cirka en gang om året eller efter behov. Det er dog ikke alle typer dundyner, der kan vaskes i vaskemaskinen. Tjek derfor producentens anvisninger på vaskemærket, inden du vasker din dyne. Brug mildt vaskemiddel og den laveste temperatur til din dyne. Nogle moderne vaskemaskiner har en skånefunktion, som gør det nemmere at vaske dynen uden at beskadige den. Hvis ikke din dyne kan tåle maskinvask, skal den renses professionelt.

Er det normalt at have klumper i min dundyne?

Det er helt normalt, at der kan være klumper i en dundyne, efter den er blevet vasket i vaskemaskinen. Dette skyldes, at dunene har en tendens til at samle sig, når de bliver våde. Det behøver ikke at være anledning til bekymring, da du altid skal tørre din dyne i tørretumbleren. Putter du to-tre tennisbolde ind sammen med dynen, vil boldene massere klumperne ud, så at sige. Sådan sørger man for, at dynen bliver ved med at være fluffy. Læs dog vaskeinstruktionerne, så du er helt sikker på, at din dyne kan tåle at blive puttet i tørretumbleren!

Er det farligt at have en dun dyne, hvis man har astma eller allergi?

Det er ikke farligt at have en dun dyne, hvis man har astma eller allergi. Undtagelsen er, hvis man har fået konstateret allergi over for fjer ved en læge. Hvis du har fjerallergi, skal du naturligvis ikke sove med en dundyne.

Dundynen er et betræk fyldt med fjer

En dundyne er en dyne, der er fyldt med dun fra en fugl. Det kan eksempelvis være fjer fra ænder eller gæs. Der findes mange forskellige kvaliteter, men de forhandlere er enige om, at dyner med dun fra edderfugle er de mest luksuriøse. Når du skal købe en dundyne, er det værd at overveje: budgettet, kvaliteten og holdbarheden. Det er som regel muligt at søge råd ved at læse artikler om emnet eller ved at spørge hos en forhandler.

X