Dette indhold er sponsoreret

Alkover er begyndt at blive mere populære i nybyg, og det er ikke uden grund. Alkover giver mulighed for at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære, som inviterer til socialt samvær. Med en alkove kan du skabe et ekstra rum i din bolig, hvor der er plads til at sidde og slappe af. Da alkover ofte har unikke mål, kan man lægge madrasser efter mål bunden af alkoven, så den bliver til en form for ekstra sofa, der samtidig er endnu mere hyggelig, fordi den minder lidt om en hule.

Hvad er en alkove, og hvorfor kan det være en god idé at have én i sit hus?

En alkove er et indbygget større niche bygget ind i muren, der typisk er placeret i entreen, køkkenet eller stuen. Man kan som regel både sidde, ligge eller lounge i en alkove. En alkove kan have mange forskellige funktioner, men den primære funktion er at skabe et afgrænset rum til afslapning. Mange vælger at indrette med puder og tæpper, så den danner rammen om en hyggestund.

En alkove giver dig mulighed for at skabe en helt unik indretning i dit hjem

En alkove kan opfattes som en udvidelse af et rum, fordi det kan skabe illusionen af mindre plads. Især hvis man eksempelvis kan udelade andre møbler til fordel for alkoven. De fleste alkovar har ikke vinduer, men det er ikke et krav. En alkove giver dig mulighed for at skabe en helt unik indretning i dit hjem, fordi det endu er forholdsvis nyt at medtænke i nybyg.

En alkove kan give dit hus mere personlighed og charme, da det er et unikt element som ikke mange andre huse har.

En alkove er en indbygget niche, der kan bruges som et ekstra siddeplads, et læsehjørne eller måske et iPad-hjørne, hvis man har børn. Uanset hvad du vælger at bruge din alkove til, så er det vigtigt at indrette den på en måde, så den passer til resten af huset. Dette betyder ikke nødvendigvis, at alle tingene skal matche – det kan faktisk være fedt at mixe stilarter – men det betyder, at der skal være en rød tråd igennem hele indretningen af huset.

Det er forhåbentligt blevet klart for dig, hvordan en alkover kan være et spændende alternativ til den klassiske stueplan. Det kan især være unikt og skabe en særlig hygge, hvis du vælger at have en madras i alkoven, så den udgør en form for ekstra sofa eller agerer daybed.

X